Az ajándékozásról és az emlékekről

 

“Van az emberi szívnek egy halk szavú és előkelő vendége néha, az Emlékezés.”

(Bánáti Szohner Sándor)

 

Valami régről hozott, ősi ösztön az adni akarás. Hiszen minden amit szívünkből szeretetből teszünk, adakozás, odaadás a másik fél részére. Szeretetben, szerelemben, barátságban is adunk….a lényünket adjuk egymásnak, egymásért. Ez egyfajta kölcsönösséget is feltételez az emberek közti kapcsolattartásban. Feltétel nélküli kölcsönösséget. Mert adni jó, adni öröm! És nem csak érzelmeket, érzéseket, hanem ezek kimutatására szolgáló tetteket, emlékként megmaradó tárgyakat.

Ki ne szeretne ajándékozni? Ki ne szeretné látni szeretteink arcán a boldogságot, amit gondosan kitalált meglepetésünkkel okozhatunk. Manapság már nem csak meghatározott alkalmakra ajándékozunk, mint például születésnap, névnap, évforduló. Amikor vendégségbe indulunk, már akkor sem megyünk üres kézzel. Viszünk egy csokor virágot a háziasszonynak, egy üveg bort a ház urának, remélve, hogy nem egy borospince lapul a ház alagsorában. Szinte minden nap találunk alkalmat az ajándékozásra. Szeretnénk kimutatni, mit is érzünk a másik iránt, vagy csak egyszerűen szeretnénk köszönetet mondani neki valamiért. Ezek olyan ajándékok, amikről reméljük, mindig ránk emlékezteti majd ha ránéz. És akkor adódik a kérdés…..: – Mi az ami mindig emlékezésre készteti, amivel biztosan eljutsz a szívéig? Elárulom! A személyre szóló egyediség. Ugyanis mindenki arra vágyik, hogy ismerjék, tudják mivel okozzák a legnagyobb örömet.

Az Élet-kép ebben segít neked. Megadni azt az egyediséget, ami csak neki, róla szól. Mindenki szeret elidőzni az emlékek sűrűjében, és ha ezt az emlékfüzért nem csak gondolatban de látványban is megkapja, az maga a csoda. Minden ajándékozásnál éljünk azzal a segítséggel, amit megannyi életút megannyi emléke ad nekünk. Hiszen mindenki más-más utat jár be, ezért a saját életébe történő visszatekintés a legszemélyesebb ajándék!

Az Élet-kép megadja az egyediség varázsát.

Üdv,                                                                                                                                                                                                             Szipke